Guláš stejně a přece jinak
Nejsem vyloženě gulášový typ, ale buřtguláš můžu i po studenu. A ten s naší paprikou, bude lahodit nejen chuti a vůni, ale i zraku. Což vidíte i na fotografii.
Buřty nebo jinou uzeninu orestujte na sádle. Teprve potom přisypte naši cibuli, kterou však rozdrtíte v dlani, lehce opražíte, protože už víte, že na našeho Štěpána se musí rychle, aby zbytečně nezhořknul. Se Štěpou sypnete solenou Annu, a papriku. Nejvoňavější, nejbarevnější a nejsladší papriku, kterou jste kdy do guláše sypali. Nemusíte hodně, protože ve Smržicích pěstují papriku té nejvyšší kvality, která obarví i v malém množství. Kdo má rád ostřejší, využije zářijovou novinku Matěje, plného pepře, česneku, cibule a pálivé papriky. Přihodítě brambory, zahustíte podle zvyku, dosolíte a už jenom Dobrou chuť!