"Máslíčko" se staroitalskou bagetou

31.08.2024

Bylinkové máslo, kterému doma říkáme máslíčko jsme poprvé ochutnali jako předkrm v Itálii, kam rádi jezdíme a kde čerpáme inspiraci k rychlému, ale chutnému a zdravému vaření. Směs můžete použít nejen na zmíněný recept, ale také do nádivek, pomazánek nebo do polévky.

Bylinkové máslo - zeleninová směs 10g, 15g

Smíchejte kávovou lžičku směsi Bylinkové máslo s cca 150 gramy másla a špetkou soli. Nově můžete využít Bylinkové máslo s peruánskou solí, kterou pro vás objednáváme ze Salt Alchemy. Vychutnejte se staroitalskou bagetou, kterou si lehce připravíte a upečete. Zamíchejte v hydratované těsto: 350ml vody, 7g soli, 7g čerstvého drožní a 360g hladké mouky. Nechejte kynout celou noc v lednici, ráno vyklopte na hrubou mouku, rozdělte na čtyři díly, které roztáhnete na plech na bagety. Pečete 10 minut na 230 stupňů, poté dopečte 15 minut na 200 nebo do zhnědnutí. Zaručujeme vám, že každá návštěva bude chtít recept a odkaz, kde jste k bylinkovému máslu přišli.