Celestýnské nudle

29.08.2024

Lehce netradiční příloha do polévek, která působí možná příliš složitě na přípravu, ale zároveň i dost obyčejně. My jsme se rozhodli toto změnit a využít celestýnské nudle jinak.

Jelikož chceme, abyste s námi vařili nejen rychle a chutně, ale především zdravě, vytunili jsme celestýny do jiné smyslové dimenze. A zaručujeme, že tím ohromíte i své hosty.

Veronica - vybraná sušená zeleninová směs 70g

Rozšlehejte dvě vejce (nejlépe z vlastního chovu, popř. chovu sousedky) přisypete vždy špetku bylinkové Thekly, zeleninové Sušeniny a naši jedinečnou mletou sladkou papriku a sůl (můžete nahradit Bylinkovým máslem se solí, ale příjdete o mix bylinek). Zahustíte polohrubou moukou do těstíčka a lžičku prášku do pečiva bez fosfátu. Osmažte krátce z obou stran a po vychladnutí nakrájejte. Nepoužívejte ani jedlou sodu, zbytečně si zkazíte výslednou chuť.

Zajímavější a zdravější verze je pak vhodná pro všechny s potravinovými alergiemi nebo intolerancí. Opět dvě vejce, špetka bylinkové Boženy, česnekový Karlík, sůl, bezfosfátový prášek do pečiva a místo mouky naši novou ingredienci, moučný mix cukety a patizonu, která bude uvedena v podzimních novinkách. Těsto osmažíte z obou stran a po vychladnutí nakrájíte.

Náš tip! Usmažte malé placky a podávejte jako přílohu k minutkám. Kdyby zbylo (což pochybujeme) přikusujte večer u televize.