Celestýnské nudle
Lehce netradiční příloha do polévek, která působí možná příliš složitě na přípravu, ale zároveň i dost obyčejně. My jsme se rozhodli toto změnit a využít celestýnské nudle jinak.
Jelikož chceme, abyste s námi vařili nejen rychle a chutně, ale především zdravě, vytunili jsme celestýny do jiné smyslové dimenze. A zaručujeme, že tím ohromíte i své hosty.
Rozšlehejte dvě vejce (nejlépe z vlastního chovu, popř. chovu sousedky)
přisypete vždy špetku bylinkové Thekly, zeleninové Sušeniny a naši
jedinečnou mletou sladkou papriku a sůl (můžete nahradit Bylinkovým
máslem se solí, ale příjdete o mix bylinek). Zahustíte polohrubou moukou
do těstíčka a lžičku prášku do pečiva bez fosfátu. Osmažte krátce z
obou stran a po vychladnutí nakrájejte. Nepoužívejte ani jedlou sodu,
zbytečně si zkazíte výslednou chuť.
Zajímavější a zdravější verze je pak vhodná pro všechny s potravinovými alergiemi nebo intolerancí. Opět dvě vejce, špetka bylinkové Boženy, česnekový Karlík, sůl, bezfosfátový prášek do pečiva a místo mouky naši novou ingredienci, moučný mix cukety a patizonu, která bude uvedena v podzimních novinkách. Těsto osmažíte z obou stran a po vychladnutí nakrájíte.
Náš tip! Usmažte malé placky a podávejte jako přílohu k minutkám. Kdyby zbylo (což pochybujeme) přikusujte večer u televize.