Avokádová pomazánka s kváskovým chlebem

01.09.2024

Lehké pomazánky jsou celoročním bestsellerem. Jen si nezapomeňtě dopřát kvalitní, českou zeleninu. S námi po celý rok.

František - sušená zeleninová směs

Karel - sušený česnek

Štěpán - sušená cibule 50g

Zralé avokádo rozmačkáte, zakapete citrónem, osolíte a opepříte dle chuti. Přimícháte tvaroh s menším podílem majonézy a nedrcenou směs František, pokud máte rádi plnějsí chuť cibule a česneku, přisypte sušený česnek Karel a ručně podrcenou cibulovou směs Štěpán. Nechte chvíli odstát, aby směsi nasákly vlhkost a získaly opět plnou chuť. Podávejte s čerstvým chlebem a pokud jste majiteli našich lupenů, můžete před podáním posypat drcenými lupeny z mrkve a červené řepy. Chleba upečete z 20g silného žitného kvásku, 50g žitné chlebové mouky a 50g pšeničné chlebové mouky zamícháte se 100g vody. Nechejte 10 hodin prokvasit. Poté uhnětete se 330g vody, 150g pšeničné chlebové mouky, 350g hladké chlebové mouky a se 2 lžičkami soli a kmínu. V přůběhu kynutí 2-3x překládáte, po tom, co těsto zvětší objem, zabalíte do ošastky a opět necháte ještě hodinu kynout. Pečete v rozpálené pečící nádobě (nejlépe litinové) 15 mi nut na 250 stupňů a dopečete pro 220 stupních asi 30 minut. Dobrou chuť!